new

.

streda 23. apríla 2014

Jablková štrúdľa

Ku kávičke, k víkendu neodmysliteľne patrí nejaký chutný koláčik. Takou typickou pochúťkou je koláč z krehkého lístkového cesta s jablkami. Čakanie na lahodné a šťavnaté jahody som si skrátila práve týmto koláčikom, ktorý sa pri voľbe vhodných kulinárskych doplnkov dokáže zmeniť na okúzľujúci zákusok. Takže predovšetkým nešetriť škoricou a k ešte teplému prihodiť lyžičku vanilkovej zmrzliny. Všetko zaklincovať tekutým karamelom, ktorý pripravíte s trpezlivosťou za pár minút. Stačí na dne kastrólika nechať skaramelizovať kryštálový cukor a do tekutej podoby pridať dve lyžice mlieka a miešať, miešať, kým sa karamel nerozpustí.


rozvaľkané lístkové cesto
vrstva jabĺk
vrstva cukru a škorice
zroľované
upečené


Dobrú chuť!



2 komentáre :