new

.

streda 11. júna 2014

Mmmmm, lava cakes...

Počuli ste už koláčikoch s jemnou čokoládovou kôrkou, do ktorých keď zakrojíte lyžičkou vytečie hustá tekutá čokoládka? A jedli ste ich? 
Túto kulinársku rozkoš som prvýkrát pocítila tu :) A odvtedy pátram po správnom recepte, ktorý by dokázal dostať chuťové poháriky do podobnej orgazmickej vlny. 
Najväčším súperom pri pečení tohto exkluzívneho dezertu je rozhodne čas. Ak to neodhadnete, namiesto tekutého vnútra vám ostanú prosté (ale naozaj, naozaj čokoládové) muffiny. 




Potrebujete: 
100 g čokolády
125 g masla
50 g kryštálového cukru
2 vajcia
75 g hladkej múky
20 g kakaa
košíčky na muffiny a muffinový plech

Na sporáku roztopte maslo a vo vodnom kúpeli čokoládu.


Vajcia zmiešajte s cukrom pomocou mixéra. Prilejte roztopené maslo a roztopenú čokoládu (nechajte trochu vychladnúť).


Do tejto hmoty pridáme múku a kakao. 


Takúto hladkú konzistenciu má cesto. Môžete ho rozliať do košíčkov.



Počas pečenia sledujte priebežný stav koláčikov. Ak sú na povrchu upečené a vnútri mäkké (zistite bodnutím špáradla), treba ich vybrať. Býva to zhruba 10 minút. 


Kuchyňa vonia čokoládou. Vyberte ich z košíčkov, naložte na tanierik a podávajte s lyžicou studenej zmrzliny, šľahačkou a ovocím. 


Dobrú chuť!



Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára