new

.

nedeľa, 12. júla 2015

Dva fresh obedy, ktoré spolu súvisia

V lete je akési obtiažnejšie variť a celkovo aj premýšľať nad tým, čo je vhodné na obed. Horúce dni vábia na niečo svieže, čerstvé, čo zasýti, ale nezaťaží žalúdok. Akonáhle človek začne jesť, zrýchli sa mu metabolizmus a potí sa dvojnásobne viac ako predtým a je to neuveriteľne nepríjemné. 
Preto sa chcem s vami podeliť o dva tipy na obed, ktoré som prednedávnom prichystala a prišli mi ultra letné, spĺňajúce podmienky správnej letnej stravy, čo zasýti, no aj osvieži. Zistila som, že aj varenie môže fungovať na princípe mojej obľúbenej recyklácie. Zo zálievky, ktorú použijete prvý deň na šalát, sa stane v ďalší deň marináda pre kuracie mäso! :-)

Čerstvý šalát s medovo-horčicovou zálievkou a údeným lososom

Hlavnú úlohu si v tomto pokrme zahral bezpochyby údený losos. Ak si kúpite 100 g tejto severskej pochúťky, dorobíte k nej šalát plný tých správnych chutí a pridáte jednu dlhú chrumkavú francúzsku bagetku, pokojne môžete obedovať romanticky in pair. Btw, veľmi vhodné na piknik. 


Takto:
100 g údeného lososa
1/2 citróna na pokvapkanie

Šalátik: ľadový šalát, paradajky, papriku, čierne olivy, jarnú cibuľku, mango a hrozno pokrájajte podľa vlastnej fantázie, zmiešajte a taktiež pokvapkajte trochou citrónovej šťavy.

Zálievka: 5 lyžíc medu, 5 lyžíc horčice a nasekanú pažítku zmiešajte dokopy. Polejte šalát.


Kuracie špízy so šťavnatou cuketkou na zemiakoch a mrkvičke

Vyberte s chladničky zvyšok zálievky a pretransformujte ju pomocou trošky olivového oleja na marinádu pre kuracie mäsko. 


Takto: 
400 g kuracích pŕs očistite a nakrájajte na väčšie kúsky a naložte do pripravenej marinády. Odložte do chladničky na pár hodín. Umyte a nakrájajte si malú cuketku, ošúpte a nakrájajte 7 väčších zemiakov a 3 mrkvy. Na drevené špajdle napichnite striedavo mäso a cuketu. Na pekáč pripravte zemiaky spolu s mrkvou, okoreňte a osolte ich položte na ne pripravené špízy. Pečte zhruba 30 minút, až kým kraje kuracieho mäska nechytia bronz a cuketka neostane zošúverená po okrajoch. 
Ako prílohu odporúčam opäť ľadový šalát, tentokrát len s paradajkami. Na polopečenej zeleninke ako je cuketa a mrkva je skvelé to, že ostane polomäkká a zároveň šťavnatá. 


No čo vyskúšate? Čím sa momentálne kŕmite vy? :-)




1 komentár :

  1. Thanks for your share,love your handbag.


    http://www.2015louisvuittonlvbag.com

    OdpovedaťOdstrániť