Vyrobené z kýbla - DIY - Taburet

Ten pocit, keď si vyrábaš nábytok... No, zase nejde o nič tak veľké, ale niekedy zatúžite mať doma niečo okamžite a pinterest a premýšľanie nad recyklovateľnými predmetmi v domácnosti vás vie dohnať aj k tomu, aby ste si vytvorili  úplne jednoduché sedenie a úložný priestor v jednom. Taktiež ma popohnalo to, že som si zadovážila krásny toaletný stolík a nemala som si na čo sadnúť, aby som sa pri ňom mohla parádiť. 
Pinterest ponúka množstvo tipov na výrobu domácej taburetky, ale väčšinou potrebujete nožičky, ktoré sú dostupné, ale nestoja malý peniaz, niekedy viac ako samotný taburet. Ja som v tom okamihu chcela práve veľa muziky za málo peňazí. Vyplatilo sa mať veľké oči, lebo som s výsledkom veľmi spokojná. Zúžitkovala som taktiež jedno z vedier od farby, ktoré ostalo po maľovke a bolo zrelé do koša. Áno, presne, "kýbel"!


Použila som: nožnice, lepiacu pištol a minimálne dve tyčinky náplne, dekoračný materiál s kvietkovaným dezénom, mäkkú koženku vhodnú pre domáce dekorovanie, oválny vankúšik ( je možné ho nahradiť iba výplňou do vankúšov, tak som ja mala pôvodne v pláne, až kým som nenašla už hotový vankúš ), no a veľké vedro od 25 kg farby.


Vyrábaniu predchádzalo poriadne drhnutie vedierka od farby a odstránenie kovových rúčok. Netreba na to nič špeciálne, len viac fyzickej sily. Po uschnutí som vedro začala obliepať mäkkou koženkou  a začiatok som zalepila tavnou pištolou, koženku som všelijako ohýbala, riasila, zalepila hlavne po zahnutí vo vnútri vršku vedra a zospodu na jeho dne.


Takto vyzeralo vedro po oblepení.


Napokon som prešla k vytváraniu odnímateľného vršku a zároveň sedacej časti taburetu. Vystrihla som ovál po obdvode väčší ako 10 cm a navrstvila látku, vankúš a deklík, presne tak, ako je to na obrázku. 


Naťahovaním dekoračnej látky a zároveň jej lepením na dekel mi vyšiel pekný vypučený mäkký klobúčik ako od hríbika, na ktorý sa bude sadať. 


Aby nebol taký škaredý z opačnej strany, je dobré vystrihnúť si lepenkový ovál menšieho priemeru ako má deklík a nalepiť ho na jeho opačnú stranu. 


Takto to vyzerá. Začistené, ako od nábytkára!


Lepenkový ovál som nalepila taktiež na úplné dno taburetu. Voiláá. Je mäkkučký, dobre sa na ňom sedí. Zvládne menšiu hmotnosť, to znamená deti a dievčatá, a je vhodný i ako úložný priestor, napríklad na časopisy. 




Konečne sa môžem pri stolíku maľovať.


Čo vy na to?? 
Aj vy ste vyrobili dáky "nábytkársky kúsok"? 

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky