Marc Jacobs definoval novodobú bosorku

Už dávno, som nezažila väčšiu módnu katarziu ako pri zhliadnutí kolekcie Marca Jacobsa pre tohtoročnú jeseň a zimu.
Pripravte sa na fashion sabat (v najlepšej sémantike) . Jacobsova kolekcia je nadmieru vyšantená, síce v tlmených farbách, ale jednotlivé prvky sú tak hravé a zároveň expresívne, že vznikol nový druh harmónie. 
Najfantastickejšie sú tie mačičky, ktoré si všimnite až pomocou lupy, nadupané platformy odrážajúce lesk a mini fantazijne obrázočky z temného sveta, ako kvietočky, potkaníky, klietočky, baletky, radioaktívne rybičky a iné čačičky. To všetko sa kombinuje s jemnučkým bodkovaným tylom v extrémnom lolitka looku, takže akoby vznikla prezdobenejšia verzia Mortishy, ktorá miluje aj oversize veci, vrátané mašlí, ktoré až musia ťažiť na krku, háčkované goliere, roztrhané pančušky najdivokejších vzorov, a v neposlednom rade až vulgarizujúce čierne líčenie.
Doplnky ako kabelky akoby prehltli vintage štýl, majú neobyčajné tvary a popierajú akýkoľvek minimalizmus, ktorý sa na Slovensku zakotvil  a nechce odísť(nič zlom, ale je to asi preto, že sa ním nedá nič pokaziť, nevyžaduje si námahu v kombinovaní, keďže hlavnú úlohu hrá strohosť a umenie ovládať maximalizmus si už vyžaduje vyšší level vkusu a originality, peace, ako by dodal správny konštrukčný kritik :D ček instagram Chiary Ferragni) 
Gotická rozprávka z móla v najaktuálnejšom ponímaní môže byť trend, ktorý bude fascinovať celú chladnú zimu. Marc pokombinoval také materiály, o ktorých kontrastoch by sa nám v živote nesnívalo. Veď úprimne, čo už ku krátkym dňom patrí lepšie ako černota a hororové tendencie?








Hi girl! Zober starú envelopku a sprav jej ramienko z opaska zo sekáča, našepkáva Marc Jacobs. 










PS: Zisťujem, že milujem tie runways, kde sa snúbi obrovské množstvo naoko neskombinovateľných elementov, materiálov, štýlov, farieb, pretože je to možno taký chaos, ktorý keď si rozdrobíme, nachádzame jednotlivé fascinujúce detaily, odvejúc nás k ďalšej inšpirácii. Zbožňujem hľadať a objavovať nové a skryté, pretože v prvom rade si ani nevšimnete, že pod hrubými vlnenými kabátmi sú ukryté nežné poklady. Podobnou kolekciou bola aj jarná kolekcia Gucci od Alessandra  Micheleho(na hranici fascinácie a úplného zatratenia). Na móla, proste, už niekoľko sezón pomaličky prichádza maximalizmus, ktorý akoby zaviedli Dolce a Gabbana so svojimi výšivkami a flitrovanými ozdobami a ostatní sa smelo učia.

Čo vy na ňu?

(zdroj foto: vogue.com - http://www.vogue.com/fashion-shows/fall-2016-ready-to-wear/marc-jacobs)

Komentáre

Obľúbené príspevky